Yfyiqi дигитален мерач на мерач на мерач на шеќер мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач со Брикс со инд?

Yfyiqi дигитален мерач на мерач на мерач на шеќер мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач на мерач

DEN 2.00

Свеж

Достапно.

1.brix : 0,0-90,0%. 2.Рефрактивен индекс : 1.3330-1.4200nd. 3.Операција Температура : 0,0 ~ 50,0 ℃ (32,0 ~ 144,0 ℉). 4. Почекајте ја концентрацијата на растворливи цврсти материи (скоро 100% шеќер) во водни раствори на содржина на шеќер во растворот. 5. Голем волумен, мала тежина, грациозна форма и лесен за ракување. Брикс : 0,0-50,0%. Индекс на рефракција : 1.3330-1.4200nd. Напојување на електрична енергија : 1.5 V батерија*1 (Батерија не е вклучена.). Температура на работа : 0,0 ~ 50,0 ℃ (32,0 ~ 144,0 ℉). Автоматско исклучување. Димензии : 121 x 58 x 25 (мм). Нето тежина : 90g. Рефрактометарот е инструмент за мерење на концентрацијата на воден раствор со мерење на индексот на рефракција. Целиот раствор заснован на вода може да направи лесен свиок. Дигиталниот рефрактометар е прецизен оптички инструмент. Се карактеризира со мал волумен, мала тежина, грациозна форма и лесен за ракување. Тука може да се користи од сите страни. Дигиталниот рефрактометар на Brix е дизајниран да ја мери концентрацијата на растворливи цврсти материи (скоро 100% шеќер) во водни раствори на содржина на шеќер во раствор, како што се овошен сок, сируп, пире, АДЕ, пијалоци за кафе, пијалоци од какао, безалкохолни пијалоци, сечење растворливо во вода Масло, растворлив во вода раствор за перење, итн. како и мерење на индексот на рефракција на растворот. Единицата има автоматско компензација на температурата (АТЦ) што ги прави корекциите на температурата непотребни помеѓу 0 до 40 ℃ (32 ~ 104 ℉). Ја користи стандардизираната скала BRIX која е точна и лесна за читање. Дигиталниот дисплеј е брз и лесен за читање читања на Брикс.

Избор на клиенти

Vee gee Scientific SX-1 рачен рефрактометар, со скала на натриум хлорид, 0-10%, +/- 0,1% точност, 0,1% Резолуција Свеж
Vee gee Scientific SX-1 рачен рефрактометар, со скала на натриум хлорид, 0-10%, +/- 0,1% точност, 0,1% Резолуција

Рамен рефрактометар за џеб за мерење на натриум хлорид со скала од 0 до 10% Рачен компензација на температ

DEN 2.67