Reed R9500 Brix Refractometer со автоматска компензација на температурата, 0 до 32 проценти опсег на Брикс, +/- 0,01 процент точност, 0,1 процент Резолуција

Reed R9500 Brix Refractometer со автоматска компензација на температурата, 0 до 32 проценти опсег на Брикс, +/- 0,01 процент

-110 %

DEN 1362.24

Свеж

Достапно.

Го покажува процентот на концентрација на растворливата содржина на цврсти материи (вкупни цврсти материи) на примерок (раствор на вода). Содржината на растворливи цврсти материи е вкупно на сите цврсти материи растворени во водата. Процентот на Брикс е калибриран до бројот на грамови шеќер од трска содржан во 100g раствор на шеќер од трска. При мерење на раствор на шеќер, процентот на Брикс треба совршено да одговара на вистинската концентрација. Рефрактометар на Брикс со автоматско компензација на температурата. Го покажува процентот на концентрација на растворливата содржина на цврсти материи (вкупни цврсти материи) на примерок (раствор на вода). Содржината на растворливи цврсти материи е вкупно на сите цврсти материи растворени во водата, односно шеќер, соли, протеини, киселини, итн., А вредноста на читањето на мерењето е вредност на збирот на вкупните збирки. Процентот на Брикс е калибриран до бројот на грамови шеќер од трска содржан во 100g раствор на шеќер од трска. При мерење на раствор на шеќер, процентот на Брикс треба совршено да одговара на вистинската концентрација. Со решенија на други компоненти, потребна е табела за конверзија. Вклучува автоматско компензација на температурата. 0,1 процент минимална поделба . Овој рефрактометар на Брикс ја покажува концентрацијата (процент) на сахароза во 2 до 3 капки примерок. R9500 се користи за мерење на концентрацијата на шеќер во овошните сокови и е калибрирана до содржината на сахароза содржана во 100g шеќер од трска.

Избор на клиенти

RHB-32SG ATC пиво 0-32% Brix WortSG: 1.000-1.130 Оптички рефрактометар за пиво и рефрактометар за вино Свеж
RHB-32SG ATC пиво 0-32% Brix WortSG: 1.000-1.130 Оптички рефрактометар за пиво и рефрактометар за вино

Двојна скала : Брзо и прецизно прикажете го BRIX (032%) и специфична гравитација (1.0001.130) во исто време, нема по

DEN 303.84
Sinotech Hand Head 0-10% Reality Refractometer RHS-10ATC со пластичен материјал Свеж
Sinotech Hand Head 0-10% Reality Refractometer RHS-10ATC со пластичен материјал

Опсег на мерење : Соленост : 010%, индекс на рефракција : 1.0001.070 Минимална поделба : Соленост : 0,1%, индекс на р�

DEN 1.67
HSART рачен рефрактометар 0-32% ATC REFRACTOMOMER овошје Брикс метар овошен сок за сладок тест Свеж
HSART рачен рефрактометар 0-32% ATC REFRACTOMOMER овошје Брикс метар овошен сок за сладок тест

★ 032% мерен опсег, погоден за тестирање во различни прилики ★ Функцијата за автоматска компензација на �

DEN 1596.80
Рефрактометар со ниска цена Брикс, 0 до 18% Брикс Свеж
Рефрактометар со ниска цена Брикс, 0 до 18% Брикс

Лабораториска опрема и инструменти Направено во Кина Произведено од КолПармер Лабораториска опрема и �

DEN 2148.96
ADE Advanced Optics Optics GL500 Gemological Gemstone Gem Frefractometer Вграден светло, алуминиумско тело со оптички леќи Свеж
ADE Advanced Optics Optics GL500 Gemological Gemstone Gem Frefractometer Вграден светло, алуминиумско тело со оптички леќи

Квалитет на целата метална конструкција Опсег на мерење од 1,30 1,81 Вграден LED извор на светлина со батери�

DEN 1124.80
Преносен рефрактометар, 0 ~ 32% Свеж
Преносен рефрактометар, 0 ~ 32%

Погодно за течноста за ладење базирана на вода Погодно за течноста за ладење базирана на вода...

DEN 3048.48
HSART DIGITAL BRIX REFRACTOMOMETAR 0-32%/0-50% ATC Овошен шеќер Тестер Слатка за мерење на сок од рефрактометар Производство Свеж
HSART DIGITAL BRIX REFRACTOMOMETAR 0-32%/0-50% ATC Овошен шеќер Тестер Слатка за мерење на сок од рефрактометар Производство

Не избришете го резервоарот за примероци со тврди материјали за да избегнете гребење на површината на п

DEN 883.20