SP Bel-Art, H-B DURAC 1.360/1.430 Специфичен хидрометар за гравитација за течности потешки од водата

SP Bel-Art, H-B DURAC 1.360/1.430 Специфичен хидрометар за гравитација за течности потешки од водата

DEN 3.00

Свеж

Достапно.

Калибрацијата во суштина потврдува дека инструментот ја исполнува наведената точност и понатаму дава специфични вредности за корекција со цел да се користи инструментот точно во апликација. Стандардизацијата за време на производството ги утврдува упатствата за поставување на скала, така што хидрометарот е стандардизиран. Еден степен Брикс е 1 грам сахароза во 100 грама раствор и претставува јачина на растворот како процент по тежина (% w/w) (строго кажано, по маса). Најчесто се користи во индустрии, како што се храна и пијалоци, хемикалии, фармакологија, транспорт, ладење. Ако растворот содржи растворени цврсти материи освен чиста сахароза, тогаш ° BX само ја приближува растворената цврста содржина. Истражувањата, индустриските и здравствените работници се потпираат на SP Scienceware за нивните потреби за ракување со примероци. Продадени лабораториски материјали за бренд за брендови во светски рамки, арт-уметност и H-B вклучуваат над 5. Тие исто така не треба да бидат подложени на екстремни температури. Ако читањето не спаѓа во опсегот на хидрометарот, треба да користите хидрометар што го вклучува очекуваното читање. Хидрометрите на API, познати и како Индекс на Институтот за нафта на Американците, е мерка колку е тешка или лесна нафтена течност во споредба со водата. Хидрометрите за докажување на алкохол се користат за дестилирање и исправање и за отпадни алкохоли. Ако е калибриран хидрометар (во минатото може да се користи терминот овластен), ова значи дека откако ќе се произведе инструментот, тој се споредува со инструмент што бил сертифициран од надворешно тело во одредена точка или точки по должината на скалата. Така, гравитацијата на API е инверзна мерка на релативната густина на нафтената течност и густината на водата, но се користи за споредување на релативната густина на нафтените течности. Споредба на инструмент со познат стандард. Извештајот за калибрација ја запишува калибрацијата на инструментот. Хидрометрите DURAC се прегледани од нашиот тим за квалитет на САД во нашата ексклузивна трикратна акредитиран/регистриран ISO/IEC 17025 : 2005 и лабораторијата за калибрација на акредитирана калибрација на A2 LA; Меѓународно признати и прифатени од потписничките економии на ILAC/MRA и лоцирани во нашиот ISO 14001 : 2004 регистриран систем за управување со животната средина. Изјава за точност : . Прилагодете го опсегот нагоре или надолу во зависност од тоа дали хидрометарот тоне или е претерано пловен. Салометри на калциум хлорид (хидрометар за означување на процентот на сол во раствор) се за одредување на процентот на заситеност, специфична тежина или точка на замрзнување на Ca Cl2. Хидрометрите на BRIX (BX) се за одредување на процентот на тежина со сахароза. Кога мерите со хидрометар, треба да имате идеја за тоа читање што го барате. Length : 165mm (6. Документација за следливоста на стандардот кон националниот стандард во единиците на СИ придружена со непрекинат ланец на идентификувана неизвесност. Резултатите од оваа калибрација се евидентираат на официјален извештај. ° BX традиционално се користи во индустријата за вино, шеќер, овошен сок и мед.

Избор на клиенти

H-B Инструмент B61806-0100 стаклен хидрометар со двојна размер, 0,700-1.000 SG/10-70 Baume Свеж
H-B Инструмент B61806-0100 стаклен хидрометар со двојна размер, 0,700-1.000 SG/10-70 Baume

Поделба : 0,010 sg / 1.0 ° Baume Форма на хидрометар : обична Течности полесни од вода : Да Должина (мм) : 165 Бауме о�

DEN 3.00
СП БЕЛ-АРТ, Х-Б ДУРАК 59/71 Степен хидрометар Баум Свеж
СП БЕЛ-АРТ, Х-Б ДУРАК 59/71 Степен хидрометар Баум

Дурац Бауме обичен формулар Хидрометар е за употреба со течности потешки од водата Опсег : 59 до 71; Поделб

DEN 149.12
СП Бел-Арт, Х-Б ДУРАК 0/50 степени на хидрометар Бауме Свеж
СП Бел-Арт, Х-Б ДУРАК 0/50 степени на хидрометар Бауме

Дурац Бауме обичен формулар Хидрометар е за употреба со течности потешки од водата Опсег : 0 до 50; Поделб�

DEN 174.88
Опрема за обработка на малку гигантски сап хидрометар за тестирање на чаша за правење сируп од јавор Свеж
Опрема за обработка на малку гигантски сап хидрометар за тестирање на чаша за правење сируп од јавор

Измерете го SAP Оваа тестчаша што треба да се користи со хидрометарот што се користи за време на шеќерот с

DEN 1.00
Термо-хидрометар за специфична гравитација на Томас, од 0 до 150 степени F, 0,800 до 0,910 опсег Свеж
Термо-хидрометар за специфична гравитација на Томас, од 0 до 150 степени F, 0,800 до 0,910 опсег

Специфична тежина на 60 степени f Направено од тешки, annealed цевки за максимална јачина Вграден термометар

DEN 904.48
Thermco GW2510 Обичен формулар тал и доказ за алкохол хидрометар, 0 до опсег на трале, 0 до 200% опсег на докази, должина Свеж
SP Bel-Art, H-B DURAC 1.780/1.850 Специфичен хидрометар за гравитација за течности потешки од водата Свеж
SP Bel-Art, H-B DURAC 1.780/1.850 Специфичен хидрометар за гравитација за течности потешки од водата

Гравитацијата на API се оценува во степени на хидрометарски инструмент На пример, ако една нафтена течно�

DEN 426.08
H-B Инструмент B61807-4900 Етил алкохол стакло хидрометар, 165-185% доказ/0,2% Свеж
H-B Инструмент B61807-4900 Етил алкохол стакло хидрометар, 165-185% доказ/0,2%

Тип на производ : Хидрометар Број на производителот : B618074900 Должина (мм) : 300 Опсег : 165 до 185 проценти...

DEN 631.68
Термо-хидрометар на Томас Брикс, не-мудро-хидрометар, 0 до 50 степени C, 79/91 BRIX опсег, 15 Должина Свеж
Термо-хидрометар на Томас Брикс, не-мудро-хидрометар, 0 до 50 степени C, 79/91 BRIX опсег, 15 Должина

Brix за шеќер на 20 степени C направено од тешки, annealed цевки за максимална јачина Вграден термометар за неме

DEN 574.40
3 алкохол со алкохол хидрометар хидрометар алкохол мерестер 0 - 96% од алкохолмер Свеж
3 алкохол со алкохол хидрометар хидрометар алкохол мерестер 0 - 96% од алкохолмер

Парчиња алкохол X3 Хидрометри на Спартометри Мерки 0 96 проценти од алкохолот можат да ја мерат содржинат

DEN 3.33