Скил-Нега 706011 Медицинска Странична Поддршка Со Прилагодливи Странични Панели За Инвалидски Колички, Стол Гери или Стандардни Столови, Полиестер Со Цврста Влошка

Скил-Нега 706011 Медицинска Странична Поддршка Со Прилагодливи Странични Панели За Инвалидски Колички, Стол Гери или Стандардни

DEN 0.67

Свеж

Достапно.

Оваа странична потпора спречува странично потпирање во столот на тркалата, гери-столот или дури и стандардните столови. Овие страни се дизајнирани да се вклопат под аксилата за да не бидат пречка за вашата способност рачно да ја придвижувате инвалидската количка. Оваа поддршка лесно се чисти со средство за чистење со прскање и бришење. Одделете ги панелите за прилагодување на ширината и поставете ги панелите така што растојанието помеѓу страничните влошки може да одговара на ширината на корисникот. Закачете ја потпората од рачките на инвалидската количка со прицврстувачи за куки и јамки и осигурајте се дека ременот е безбеден околу задниот дел на инвалидската количка. Ако вие или вашата сакана сте врзани за инвалидска количка, потребна е и ценета каква било поддршка. Добијте дополнителна поддршка со Страничната Поддршка за Тело За Нега на Вештина со Полиестерска Обвивка. Оваа странична потпора спречува странично потпирање во столот на тркалата, гери-столот или дури и стандардните столови додека го стабилизира торзото. Страните се прилагодливи за да се приспособат на различни ширини на телото за поддршка. Влошките се дизајнирани да се вклопат под аксилата за да не бидат пречка за вашата способност рачно да ја придвижувате инвалидската количка. Овие странични потпори се направени за да се користат на левата или десната страна за крајна погодност. За да ја инсталирате оваа странична потпора на вашата инвалидска количка или стол, одделете ги панелите за прилагодување на ширината и поставете ги панелите така што растојанието помеѓу страничните влошки може да одговара на ширината на лицето на столот. После тоа, закачете ја потпората од рачките на инвалидската количка со јазичињата Велкро и осигурајте се дека ременот е безбеден и затегнат околу задниот дел на инвалидската количка. Оваа поддршка лесно се чисти со средство за чистење со прскање и бришење. Спречете странично потпирање и непријатност со Страничната Поддршка на Телото За Нега На Вештина со Полиестерска Обвивка.